söndag 28 februari 2021

Kontakt

Shopen Sjöbo: 046-63135

Shopen Österlen: 0414-482554

 

Andreas mobil: 070-2092441

 

När vi har stängt når ni oss lättast via mail till info@wistrandgolf.se

 
 

Instruktion och träningar

Kort presentation av olika kurser, välj klubb i vänstermenyn för att läsa mer. Information om privatlektioner finns i menyn till vänster - lektionspriser.

 

KOMBINERA GOLFTRÄNING MED FYSTRÄNING

Ett samarbete mellan Wistrand golf - Andreas Wistrand och Massive PerfOrmance – Isa Olsson


Som golfare är det viktigt att hitta en bra balans mellan rörlighet och stabilitet. För mycket rörlighet gör det svårt att generera kraft och få bra precision. För mycket stabilitet (“stelhet”) gör att du inte kan använda en optimal svingteknik, och det blir svårt att generera kraft genom höften. Det kan också öka risken för skador och sträckningar under ditt golfspel.


 Golfen är en av de mest krävande sporterna när det kommer till rotation över flera leder, och med en bra och riktad rotations- och rörlighetsträning kan du förbättra ditt golfspel markant. Tillsammans med Andreas tar Isa reda på vad just du behöver, och skapar därefter ett program som du kan följa, antingen på gymmet eller hemma. Och med kontinuerlig uppföljning kan vi enkelt se till att du blir en bättre golfspelare!


Isa vill förändra hur du tänker på din fysträning - hon använder inga maskiner eller väldigt tunga vikter i ditt personliga upplägg, utan allt handlar om din kropp, dina mål och dina förutsättningar.
Ditt träningskort på Massive ingår under hela tiden som programmet fortgår. Dessutom får du en enkel golfuppvärmning som du kan använda innan varje runda på banan och ett träningsprogram som du kan utvecklas med under vår tid tillsammans!

Träningsupplägg
Ni kommer att vara ca 4 personer/grupp.

  • Pass 1 Fösta veckan startar vi upp med ett gemensamt pass med Isa och Andreas, vi kommer att göra en svinganalys och stämma av er fysiska förmåga era styrkor och svagheter. Plats: Studion Sjöbo GK

  • Pass 2 Första veckan gör ni även en screening med Isa, ni träffar Isa individuellt och får ett personligt utformat träningsprogram. Plats: Massive Performance

  • Pass 3 Svingteknikpass med Andreas. Plats: Studion Sjöbo GK

  • Pass 4 3D pass med Isa. Läs mer om 3D nedan. Plats: Gymmet Massive Performance

  • Pass 5 Svingteknikpass med Andreas och Isa. Plats: Studion Sjöbo GK

  • Pass 6 Svingteknikpass med Andreas. Plats: Studion Sjöbo GK

  • Pass 7 3D pass med Isa. Plats: Massive Performance

  • Pass 8 Svingteknikpass med Andreas och Isa. Plats: Studion på Sjöbo GK

Pris: 1875:-/person
Fri tillgång till gymmet och pass under kursen 6-8 veckor november-december
15% på årskort, mer rabatt om man anlitar PT (personlig tränare)

Privat upplägg
1 tim screening och analys med Isa och Andreas. Plats: Studion Sjöbo GK
5 st 25 minuters lektioner med Andreas. Plats: Studion Sjöbo GK
10 st 30 minuters pass med Isa
Fri tillgång till gymmet och passen under kursen november-mars
Pris: 4970:-/person

Grupp och privat upplägg
Upplägg enligt ovan.

Pris: 5845:-/person

Anmälan och frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 070-2092441
Ange om du vill träna dagtid, kvällstid eller helgtid.

Isa Olsson – Massive Performance och Andreas Wistrand – Wistrand Golf

3D Funktion - vad är det?
När man jobbar med kroppen i 3D så rör man sig över alla tre plan (framåt/bakåt, sida/sida och i rotationer). Det är ganska lätt att man glömmer att kroppen är till för att röra sig på många olika sätt och utsättas för olika typer av be
lastning. Många av oss har sittande jobb och rör oss ofta till slut nästan bara över ett plan - framåt/ bakåt. Om vi då får ont i kroppen så kan det kännas svårt att hitta “lösningen” själv, och det är där vi kommer in i bilden. Vi ser till att hjälpa dig återställa funktionen i alla tre plan, över varje led i kroppen.


Hur funkar det?
Vi börjar med lyssna på vad du har för problem, och därefter gör vi rörelsetester för att se vilka tekniker som vi tror kan hjälpa dig bäst. Behöver vi behandla så är det där vi startar, är du redo för rörelse så kör vi igång direkt med träning! Mycket av träningen i början handlar om att balansera fram och baksida, samt se till att eventuella asymmetrier i kroppen jämnas ut. Efter det så blir träningen mer och mer målspecifik och utmanande!

 

TRÄNING FÖR DIG SOM ÄR SENIOR - ÖVER 21 ÅR

 

» nybörjarutbildning

alt

För dig som aldrig spelat golf har vi nybörjarkurser. Kursen består av 14 timmars handledd träning och syftar till att lära dig spela golf och uppträda på golfbanan i enlighet med golfvett och golfregler. Välj klubb i vänstermenyn för mer information.

 

» Dam och herrträning

alt

För dig som vill träna i grupp hela säsongen. Träningen består av 16 tillfällen uppdelat på en vår– och en höstsäsong. Har du möjlighet att träna på förmiddagar så uppge gärna det i anmälningen.

 

» kom igång kurs

alt

För dig som vill komma igång med golfen och har hcp 54-ca.25. Träningspass där vi går igenom grunderna.

 

» tematräning

alt

Träningspass med speciell inriktning, exempelvis Slå längre, Slå rakare, Kom upp ut bunkern, Kom över bunkern, Slipa ditt närspel.

 

» heldag med träning och spel

alt

Heldag där vi tränar på förmiddagen och efter lunch spelar 9 eller 18 hål. Anordnas oftast tillsammans med klubben/kommittéer eller beställs av företag.

 

» avrostningskurs

alt

Kurs i början av året där vi går igenom grunderna och kommer igång med golfen på ett bra sätt.

 

» serielagsträning

alt

Träning för serielag där vi lägger upp träningen efter era önskemål. anordnas i samarbete med klubben/lagledare.

 

» jUniorledarutbildning

alt

Utbildning av ledare som håller i övningsträningar och andra aktiviteter för våra juniorer. är du intressread av att bli juniorledare så tag kontakt med oss.

 

» egna förslag

alt

Har ni egna förslag så tveka inte att kontakta oss så gör vi vårt bästa för att uppfylla dem. Vi har exempelvis haft juniorträning för funktionshindrade, prova på golf för synskadade, möhippor, svensexor och barnkalas.

 

TRÄNING FÖR DIG SOM ÄR JUNIOR - CA.4-21 ÅR

 

» juniorträning

För alla juniorer (upp till 21 år) så har vi juniorträning. Juniorerna delas in i grupper beroende på ålder och hur långt de kommit. Är du nybörjare och inte har spelat golf innan så får du börja i en nybörjargrupp så du kan ta det Gröna kortet. Välj klubb i vänstermenyn för mer information.

 

» knatteträning

För de minsta, från 4 år, har vi knatteträning. Träningen börjar i maj och vi träffas 10 gånger, 45 minuter/tillfälle. Här leker vi fram ett intresse för golf!

Välj klubb i vänstermenyn för mer information.

 

» Sommarlovsträning och läger

alt

Träning för juniorer under sommaren! Dagsläger 4 dagar, där vi tränar, spelar flera timmar/dag.

 

» ÖVRIGA AKTIVITETER

alt

Tillsammans med juniorkommittéen erbjuds juniormedlemmar och juniorer som går i träningen att vara med på olika aktiviteter, kick-off, junioravslutning, läger m.m. Denna informationen går direkt till de som berörs och/eller anslås på klubbarnas hemsida. Klubbarna har oftast speciella dagar med spel för juniorer, de är även med i seriespel med  knatte-, foursome-, junior- dam- och herrlag.

 

» prova på golf för skolklasser

alt

Tillsammans med klubbarna och med stöd från idrottslyftet har vi möjlighet att erbjuda skolklasser prova på golf. Under vintern bygger vi upp fantasifulla golfbanor i idrottshallar och när vädret tillåter bjuder vi ut ungdomarna till golfklubben där de får prova på golf. Kontakta oss för mer information och för bokning av tider.

 

» egna förslag

alt

Har ni egna förslag så tveka inte att kontakta oss så gör vi vårt bästa för att uppfylla dem. Vi har exempelvis haft juniorträning för funktionshindrade, prova på golf för synskadade, möhippor, svensexor och barnkalas.